Anna Café

Vaci-nevezetessegek

Párizsi Udvar (Brudern-ház)

A Brudern-ház egy eklektikus stílusú lakó- és irodaház a Ferenciek terén. A lakóház földszintjének belső terében található a Párisi udvar, ami Budapest egyetlen, máig megmaradt 20. század eleji bevásárlóudvara.

Belvárosi Plébániatemplom

Pest legrégebbi építménye a Március 15. téren található templom, ami a Contra Aquincum erődítmény falaira épült. 1046-ban ide temették Gellért püspököt.

Lánchíd

A híd építése Széchenyi István nevéhez fűződik. A II. világháborúban azonban felrobbantották, így újjá kellett építeni. Bejáratát két kőből faragott oroszlán őrzi.

Duna-part

A Duna-partra kisétálva elénk tárul a budai oldal szépsége, a Várral, a Mátyás-templommal, a Gellért-heggyel és a Lánchíddal együtt. Egy padra leülve is gyöngyörködhetünk szépségében.

Pesti Vigadó

Impozáns épület, komolyzenei intézmény, kulturális és szórakoztató-központ a Duna pesti oldalán.

Szent István Bazilika

A Váci utcától nem messze található a Szent István Bazilika, az egyik legjelentősebb templomunk. Ez a főváros legnagyobb temploma. A Szent Jobb kápolnában található a magyarság nemzeti ereklyéje, a névadó, első királyunk Szent Jobbja.

Hét választófejedelem-ház

A klasszicista épületében egykor fogadó működött. Hild József tervezte 1840-ben. Egykori dísztermében Liszt Ferenc hangversenyezett 1823-ban, 11 éves korában. Jelenleg a Pesti Színház működik benne. Homlokzatának bal sarkában a híres szecessziós virágüzlet, a Philantia maradt meg e stílus emlékeként.

Hermész-kút

Giovanni de Bologna Merkur szobrának horganyból készült másolata. Wild László építész felhasználva a Merkur szobrot, klasszicizáló kúttestet tervezett hozzá. A Váci utca üdítő színfoltja.

Vörösmarty tér

A Vörösmarty tér Budapest egyik közkedvelt, hangulatos tere. A tér közepén megtalálható Vörösmarty Mihály költő szobra, a Szózat első sorainak feliratával.